Kycklingspett

Till middag gör jag kycklingspett med en glaze.

Ingredienser

4 st kycklingfilé
Salt
Svartpeppar (grovmalen)
Curry
Paprikapulver

Glaze:
Sweet chilli sauce
Olja
Pressad vitlök
Sesamfrö, helst ska man "mosa/hacka" sesamfröna för att man ska få i sig innehållet, annars åker det bara igenom kroppen ;) 

Finns inga speciella mått här utan tar lite av varje..
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg grillspetten i blöt.
Skär kycklingfiléna i avlånga bitar.
Krydda med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver.
Bryn filérna runt om.
Lägg en bakpapper på en plåt.
Blanda samman ingredienserna till glazen.
Vänd kycklingbitarna i glazen.
Trä upp kycklingen på grillspett.
Lägg spetten på plåten.
Gräddas ca 25-30 minuter. Ev vänd dom en gång.

DÄREMOT!! Så använder jag inte riktig sweetchilisås då den innehåller väldigt onyttiga saker, massor med onödigt socker, och ämnen som vi kan vara utan. Så jag har gjort en egen. Så här gör man den:
Ingredienser:
3 chilifrukter
3 vitlöksklyftor
1 dl honung
1.5 msk vitvinsvinäger

Gör så här:
Finhacka chilifrukterna (med eller utan kärnor) och pressa vitlöksklyftorna.
Smält honungen på låg värme i en kastrull och rör ner chili och vitlök.
Tillsätt vinäger, rör om och dra bort från plattan. Låt svalna och sen kan man hälla upp den i någonting.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback